laptop website

Am sau nu nevoie de un site pentru afacerea mea?

Cuprins Articol

Introducere

In ziua de azi, daca oamenii au nevoie de ceva, primul lucru pe care il fac este sa caute pe Google. Prin urmare, daca nu aveti un web site, pierdeti potentiali clienti. Este benefic sa aveti un site. Este cu atat mai benefic sa aveti un web site bun, de calitate, unde sa prezentati produsele sau serviciile oferite si care permite potentialilor clienti sa va contacteze direct.

Abilitatea de a vinde online folosind platforme de e-commerce (magazin online)

Un raport din 2021 realizat de GPeC arata ca vanzarile online in Romania au crescut ajungand la 4.3 miliarde euro la finalul lui 2019 si 5.6 miliarde euro la finalul lui 2020. Ceea ce este cu atat mai impresionant este faptul ca aceasta crestere din 2020 fata de 2019 este inregistrata in plina pandemie. In mod clar, comertul online merita investitia. Intrucat multe din locatiile fizice au fost fortate sa inchida, am urmarit indeaproape evolutia clientilor nostri in 2020 si am remarcat cresteri substantiale in vanzarile online.

Gestionarea usoara a continutului

laptop CMS

In prezent, site-urile web sunt usor de actualizat, in special prin includerea sistemelor de gestionare a continutului pe care SVO Web Design Agency le pune la dispozitia clientilor odata cu livrarea platformelor proiectate. Sunt suficiente cateva clickuri pentru a actualiza informatia dintr-o pagina sau chiar pentru a o modifica in totalitate. Astfel puteti oferi informatii de calitate si actualizate clientilor dvs.

Aspect profesionist

Un site web de calitate face ca afacerea dvs sa aiba un aspect profesionist in mediul online, lucru care inspira incredere. Daca site-ul dvs inspira incredere, acest lucru se va reflecta ulterior in vanzari. Iar in situatia in care ceva nu merge asa cum trebuie, clientii vor avea un loc in care sa va gaseasca si sa va ceara ajutorul pentru remedierea problemei inainte ca acestia sa faca alte demersuri care sa nu va avantajeze.

Un business de incredere va avea un site de calitate, cu aspect ce reflecta tipul de afacere si care a fost proiectat tinand cont de publicul tinta.

Folositi-va de serviciile Google My Business

Este usor sa va promovati afacerea folosind instrumentele Google My Business. Daca cineva cauta pe Google servicii pe care dvs le aveti in portofoliu, Google va afisa locatia firmei dvs pe harta, datele de contact si adresa site-ului. Compania dvs va fi maracata pe harta (Google Maps), iar acest lucru inlesnest descoperirea exacta a locatiei cat si cele mai rapide sau eficiente trasee din locul in care se afla potentialul client si pana la casa dvs de marcat.

Mai am nevoie si de site daca afacerea mea este prezenta pe Facebook sau alte retele de socializare?

afacerea mea pe facebook

Multi antreprenori isi pun aceasta intrebare. Pe scurt, da, aveti. A avea un web site va permite sa controlati continutul asa cum va doriti. Va mai permite sa personalizati experienta urilizatorului in functie de domeniul dvs de activitate si sa folositi cele mai practice instrumente adaptate atat dvs cat si clientilor pe care ii vizati. Probabil unul din motivele pentru care incepeti o afacere pe cont propriu este acela ca nu trebuie sa urmati reguli sau linii directoare impuse de altcineva. In aceste conditii, de ce v-ati limita la constrangerile unei platforme de socializare? Pe langa faptul ca si platformele de socializare sau tendintele se schimba odata cu trecerea timpului. Facebook este relevant astazi, dar ce se intampla in 2-3 ani? Va fi la fel de relevant? Si daca nu, cum va veti desfasura activitatea mai departe? 

Pe de alta parte, cu un web site realizat de SVO Web Design Agency si un pachet de mentenanta potrivit, puteti garanta ca site-ul dvs va fi relevant atat din punct de vedere continut dar si din punct de vedere vizual multi ani de acum inainte.

SVO Web Design Agency BLOG

Alte articole