De ce sa apelezi la o firma de web design sa iti faca site-ul?

Cuprins Articol

Un web design atragator realizat de o firma specializata, poate ajuta in generarea de trafic si vanzari pentru un site sau magazin online, insa nu este singurul lucru de care aveti nevoie pentru a avea un site performant. La baza unui web site de succes se afla o serie de factori si cunostinte in domeniul programare, web design sau SEO pe care o firma de profil vi le poate oferi intr-un pachet personalizat.

Firma de web design vs. Site amator

Mai mult decat atat, inainte sa puneti in balanta daca sa apelati sau nu la o firma profesionista de creare site si magazin online, trebuie sa stiti ca dezvoltarea unei prezente online care sa dea rezultate nu este un proces usor, pe care il puteti invata citind articole pe Google sau vizionand tutoriale pe YouTube.

De cele mai multe ori, la succesul unui website care ruleaza la potentialul sau maxim, se incarca rapid, are un web design atragator si genereaza conversii, contribuie o echipa intreaga de profesionisti si specialisti din diverse domenii care lucreaza uneori chiar si sute de ore pentru perfectionarea lui.

Daca nu aveti experienta in acest domeniu, inainte de a ruga un amator sa va construiasca siteul sau sa va apucati chiar dumneavoastra sa creati unul, trebuie sa stiti un lucru extrem de important:  este mult mai simplu sa dezvoltati totul pe o baza solida oferita de o firma specializata chiar de la inceput.

Astfel, nu mai pierdeti timp si energie mai tarziu cu probleme ce puteau fi evitate si rezolvate chiar din faza de proiect. Iar acest lucru il poate face, cu siguranta, o echipa profesionista cu experienta creare site.

Pentru a va face sa intelegeti cat mai bine de ce este extrem de important un web design de calitate, proiectat si realizat corect, iata cateva statistici ce nu ar trebui nicicum ignorate!

Stiati ca… Statistici despre web design

  • 70% dintre utilizatorii de internet vor alege intotdeauna sa faca o achizitie de pe un site cu un web design interesant, in detrimental unuia neingrijit, saracacios?
  • 48% dintre utilizatori fac primele cautari despre un brand folosind telefoanele mobile sau tableta
  • Studiile facute de Google arata ca 53% dintre utilizatorii de telefoane mobile parasesc un site daca acesta nu se deschide in 3 secunde sau chiar mai putin de la accesare.
  • Google a facut publice date care arata ca 61% dintre useri nu se vor intoarce pe un site care nu functioneaza perfect pe mobil, iar 40% dintre acestia vor ajunge pe siteurile competitorilor.

SURSA: Business Partner Magazine·

web design in Romania
Designul unui website are o mare importanta pentru a genera trafic si vanzari

Ghidandu-ne dupa aceste statistici, va prezentam mai jos cateva motive pentru care ar trebui sa apelati la o firma profesionista.

8 motive pentru care sa apelati la o firma de web design

1. De ce conteaza prima impresie?

Chiar si in lumea digitala, prima impresie conteaza. Oamenii au tendinta de a-si forma o opinie despre o afacere bazandu-se doar pe modul in care arata websiteul companiei.

Daca acesta nu este atractiv, timpul de incarcare este prea lung sau designul pur si simplu pare invechit, vizitatorii nu vor fi deloc tentati sa cumpere un produs sau sa isi ofere datele pentru un newsletter, de exemplu. Mai mult decat atat, studiile spun ca in proportie de 38% utilizatorii nu vor interactiona deloc cu websiteul daca interfata li se pare neatractiva si e greu de folosit.

Echipa SVO este mereu la curent cu trendurile in materie de web design si este pregatita sa va livreze un website care sa cucereasca audienta inca de la primul click.

2. Cum arata un web site fuctional?

Deja ati aflat ca utilizatorii nu apreciaza deloc un website cu un design deloc atractiv, ei bine, exista un lucru pe care acestia il detesta si mai mult: un website care se incarca foarte greu, cu elemente care nu functioneaza.

Daca pe siteul dumneavoastra se gasesc pagini cu erori, prea multe ferestre de tip pop-up care ingreuneaza accesul la informatie sau alte artificii nefunctionale, puteti fi sigur ca vizitatorii vor parasi imediat pagina si nu se vor mai intoarce.

Echipa noastra de profesionisti are o vasta experienta in domeniul programarii si va avea grija sa implementeze un website usor de folosit, prietenos, intuitiv. Se va incarca mult mai usor si va aparea corect atat pe desktop, cat si pe dispozitivele mobile. Daca au loc intamplari neprevazute care afecteaza fuctionalitatea site-ului o firma specializata va oferi garantii, va poate pune la dispozitie profesionisti care va vor remedia situatia in timp mult mai scurt.

cod web site
O firma de web design are in echipa oameni cu experienta in programare, web design si marketing

3. De ce este important SEO?

Nici partea de SEO nu trebuie neglijata. O buna optimizare nu este un moft, ci o necesitate. Atunci cand se determina ce site apare mai sus in cautari, algoritmii motorului de cautare iau in calcul continutul (informatia), viteza cu care se incarca un site si functionalitatea acestuia.

Specialistii nostri vor sti cum sa optimizeze siteul sau magazinul online in Romania sau la nivel mondial pentru cautarile efectuate in aria in care se afla businessul dumneavoastra si nu numai. O echipa profesionista va „planta” cuvinte relevante in siteul dumneavoastra si alte elemente cheie pentru ca motoarele de cautare sa va plaseze cat mai sus cu fiecare cautare efectuata.

design rapid responsive
Un site web trebuie sa se incarce intotdeauna rapid


4. De ce sa aleg o firma de web design cu experienta?

Este ideal sa apelati la o firma cu o experienta relevanta in domeniu. Noi colaboram numai cu specialisti in domeniul programare, web design sau magazin online si marketing si ne-au trecut prin mana numerosi clienti, cu diferite cerinte, din domenii de activitate variate, cu proiecte de la cele simple pana la cele mai complexe.

O astfel de experienta ne ajuta sa ne pliem usor pe proiectul dumneavoastra si sa va intelegem nevoile.


5. Fidelizarea clientului. Cum ma ajuta o firma de web design?

In momentul in care un utilizator intra pe site-ul dumneavoastra, scopul este ca acesta sa petreaca cat mai mult timp pe paginile siteului si sa creeze conversii (vanzatri, inscrieri, etc). Un web design profesional nu numai ca va atrage noi vizitatori, dar va va ajuta sa pastrati acesti utilizatori si sa ii fidelizati.

Daca vorbim despre un magazin online, scopul businessului este ca noii vizitatori sa achizitioneze produse, iar noi vom avea grija ca atentia lor sa fie directionata catre obiectele pe care dumneavoastra le comercializati.


6. De ce este important brandingul in web design?

Dezvoltarea unui brand puternic, inca de la inceput, care sa inspire incredere si credibilitate este un punct cheie pentru un site sau magazin online pe care il detineti. Ba mai mult, poate face diferenta intre o afacere de succes si una care pune lacatele pe usa dupa doar cateva luni de la deschidere.

Solutia de creare a unui site atractiv, bine pus la punct va va ajuta sa comunicati si sa subliniati valorile brandului intr-un mod eficient.


7. Ce trebuie sa faca un web design realizat corect?

O firma specializata in web design si magazin online stie exact cum trebuie sa arate un website pentru a fi atractiv. Cercetarile noastre va vor ajuta sa obtineti aspectul ideal pentru utilizatorii siteului dvs. Un web designer stie exact cum sa pastreze proportiile atunci vorbim despre raportul optim intre informatie, grafica si elemente animate sau de functionalitate prezente pe pagina.

De asemenea, va capta toata atentia utilizatorilor asupra produsului, serviciului sau valorilor de business. Studiile arata ca utilizatorii proceseaza imaginile si textele simple mult mai rapid, iar o firma de web design stie cum sa se foloseasca de aceste informatii pentru a va ajuta in construirea unei prezente online cat mai eficiente.


8. Cat de importanta este solutia de web design pentru vizitatori?

Specialistii nostri se ghideaza dupa aceasta regula: vizitatorul are intaietate. Web siteul dumneavoastra trebuie sa raspunda tuturor intrebarilor userului, sa le aprofundeze, sa ii ofere solutii si, cel mai important, sa puna la dispozitie modalitati de contact pentru va pune cat mai usor si rapid in legatura cu acestia.

In cazul unui magazin online, un alt lucru important de care un web designer va avea grija este ca focusul sa cada pe pagina sau paginile de produs. Daca comercializati multiple produse sau aveti o oferta foarte variata, aspectul trebuie sa ramana intuitiv si prietenos.

Daca consumatorul nu isi da seama cum poate achizitiona produsul pe care si-l doreste dintr-un magazin online, acesta nu doar ca va renunta la achizitie, dar il va cauta in alta parte, cel mai probabil la competitie.



Ce trebuie sa fac pentru a avea un site functional si atractiv?

Aceste 8 motive enumerate mai sus sunt doar cateva dintre cele pentru care ar trebui sa apelati la o firma specializata de web design si magazin online si sa nu riscati succesul afacerii dumneavoastra, lasand-o in mana unui amator.

Daca va doriti ca prezenta online a businessului dumneavoastra sa fie un real succes, aveti nevoie de o echipa completa, cu experienta. Pentru a intra in legatura cu noi, completati formularul de pe pagina de contact.

SVO Web Design Agency BLOG

Alte articole