Animatia este mediul dinamic in care imaginile sau obiectele sunt manipulate pentru a aparea ca elemente in miscare. Ma refer la vizualizarea miscarii virtuale si aducerea la viata a obiectelor, care ar putea fi capabile sa creeze o forma de interactiune. Adevarata masura a animatiei vine odata cu proiectarea site-ului si a functionalitatii acestuia. Integrarea elementelor animate in web design ajuta la cresterea performantelor site-ului.
Elementele vizuale, cum ar fi culoarea, fontul, aspectul general si imaginile – toate ar trebui sa transmita mesajul potrivit si bineinteles sa fie adaptate publicului tinta. In timp ce proiectati un site web, este esential sa creati un continut atractiv si sa folositi imagini si culori atragatoare din punct de vedere vizual. Animatiile creeaza un sentiment de “urgenta” pentru utilizatori care, daca sunt realizate corect si implementate acolo unde trebuie, ii determina pe acestia sa-si doreasca mai mult. O fereastra pop-up animata poate mentine utilizatorii pe site-ul dvs mai mult timp. Animatiile sunt printre cele mai atractive surse de continut de astazi. Acestea au o influenta semnificativa asupra marketingului online. Este usor sa “consumi” videoclipuri – nu trebuie decat sa te uiti si sa asculti si astfel petreci mai mult timp pe pagina unui site – lucru esential pentru SEO.
Iata importanta animatiei in web design:
1. Strategie sociala
Animatia adauga dinamism interfetei site-ului web. Iti amuza clientii si le aduc zambetul pe buze. In acest sens poti angaja o companie de web design sau experti care sa te ajute cu creare animatiei. SVO Web Design te poate ajuta cu un astfel de proiect. Faceti cunoscute produsele sau serviciile pe care le oferiti cu ajutorul animatiilor – distribuiti videoclipuri animate cu povestea dvs. Acestea vor avea un impact durabil in mintea potentialilor clienti. Retelele de socializare va permit sa va conectati instantaneu la o audienta enorma cu un mic videoclip interactiv. Nu intotdeauna este usor sa va convingeti clientii, dar un videoclip animat sau o scurta previzualizare poate accelera acest proces.
2. Microinteractiuni
In era lumii digitale, un site web este una dintre caracteristicile proeminente ale marketingului digital. Un site web bine conceput reprezinta un instrument de marketing puternic metit sa atraga mai multi clienti. Pentru a obtine profit, trebuie sa digitalizati afacerea pentru a obtine o acoperire cat mai mare. Internetul are o putere nelimitata si ajunge la clientii tinta pentru produse si servicii furnizate de orice companie.
3. Videoclipuri
Animatiile mari servesc ca punct de focalizare principal in designul general al site-ului. Adesea, sub forma unui videoclip, animatiile ample pot umple o portiune semnificativa a ecranului si au caracteristicile unui scurtmetraj. Animatiile usoare sunt micile piese pe care le descoperiti atunci cand incepeti sa interactionati cu un site web. Animatiile mici sunt un accent care contribuie la estetica generala, dar este putin probabil sa fie punctul central al designului.
4. Realizarea materialelor
Scopul animatiei nu este pur decorativ. Este adesea folosit de web designeri pentru a imbunatati fluxul de lucru. Realizarea materialelor este acum o parte importanta a designului web pentru a explica continutul sau elementul in cauza si modul de utilizare al acestuia. Animatia il ajuta pe utilizator sa inteleaga mai bine proprietatile obiectelor. O animatie buna va face experienta utilizatorului mai buna. Aceasta poate fi sub forma unei conexiuni emotionale – cum ar fi o experienta distractiva, pozitiva – sau prin simplificarea utilizarii unui site.
Animatia este o tehnica distractiva care ia amploare si devine din ce in ce mai des intalnita in web design. SVO, fiind o agentie web design, ofera o varietate de servicii pentru dezvoltare sau creare site-uri web menite sa atraga cat mai multi clienti.
Contactati-ne pentru mai multe detalii.
#websitedevelopment #websitedesign #svo