creatie logo, designer

Identitatea Vizuala

Cuprins Articol

Identitatea vizuala relevanta, de calitate, alaturi de promovarea online prin strategii de marketing create de profesionisti pot face diferenta in ceea ce priveste succesul afacerii tale. De aceea este important sa apelezi la designeri, web designeri, specialisti in marketing care sa lucreze eficient in interesul dezvoltarii imaginii business-ului tau.

SVO Web Design Agency iti poate oferi servicii de creare identitate vizuala, web design, promovare sau publicitate online pentru a te ajuta sa iti cresti afacerea pe plan local sau international.

De ce este importanta imaginea?

Oamenii inregistreaza aproximativ 80% din informatia din jur la nivel vizual.

Imaginile au uneori un impact mai puternic decat cuvintele, pentru ca necesita un efort mai redus de intelegere si memorare. Primul impact vizual conteaza foarte mult pentru felul in care ne vom raporta la un loc, o persoana, sau un produs.

Asadar da, contrar proverbului, fara sa ne dam seama, judecam cartea dupa coperta sa. 

Daca o imagine reprezentativa pentru afacerea dumneavoastra reuseste sa creeze impact pozitiv asupra privitorului, cresc sansele ca acesta sa aleaga serviciile sau produsele dumneavoastra. 

In acest sens, este esential sa va creati imaginea cu atentie, in asa fel incat sa fie reprezentativa pentru serviciile pe care le oferiti, valorile companiei dumeavoastra, si nu in ultimul rand pentru clientii carora va adresati. 

Ce este identitatea vizuala?

Identitatea vizuala este tot ceea ce potentialii clienti vad in momentul in care interactioneaza cu un brand (marca).  Aceasta este compusa din imaginile sau elementele grafice ale brandului pentru a-l diferentia.  

Prima impresie pe care un produs o lasa unui potential client este foarte importanta, ea fiind elementul care ramane cel mai pregnant in memoria acestuia. 

Bineinteles, identitatea vizuala nu este eficienta de una singura. Ea trebuie sa fie sustinuta si promovata printr-o strategie de marketing solida si atent elaborata. 

SVO Web Design Agency are o echipa completa care poate crea o strategie de promovare eficiente a imaginii dumneavoastra. 

De ce este importanta identitatea vizuala?

Un logo reprezentativ, realizarea unui website profesional sau a unei campanii publicitare online care sa contina imagini de impact poate duce la cresterea numarului de clienti pentru afacerea dumneavoastra.

Indexarea in motoarele de cautare prin optimizare SEO, campaniile pay per click sau campaniile prin intermediul retelelor de socializare au rolul de a creste numarul persoanelor care interactioneaza cu imaginile ce va reprezinta. 

Aceste demersuri vor duce la diferentierea afacerii pe piata si la cresterea increderii in produsele sau serviciilor dumneavoastra.

Daca as rosti acum numele unei cunoscute bauturi racoritoare, cu siguranta in mintea dumneavoastra ar aparea pe un fond rosu numele acesteia, scris cu caracterele albe, specifice. Sau forma unica a sticlei in care va este servita. Iar cand va faceti cumparaturile, fie ca doriti sa cumparati produsul sau nu, il veti recunoaste pe raft chiar daca il veti vedea doar cu coada ochiului.

Stiti exact la care bautura ma refer, nu-i asa? Iata, a fost destul sa va ofer cateva elemente care tin de imaginea produsului pentru ca dumneavoastra sa il puteti identifica. Ba chiar sa va provoace o emotie sau sa va trezeasca amintiri.

Acesta este doar un exemplu, dar am putea repeta acest exercitiu cu alte branduri si veti observa ca parcursul va fi similar. Iata ca, eficient construita, identitatea vizuala creaza impact ajutand brandul sa ramana in memoria clientului. 

Tocmai de aceea, in cazul in care va doriti crearea unei identitati vizuale pentru afacerea dumneavoastra este indicat sa va adresati unei echipe de profesionisti.

Care sunt elementele de identitate vizuala?

Identitatea vizuala este limbajul vizual al brand-ului. Elementele sale sunt combinate pentru ca mesajul transmis catre privitor sa aiba sens, formand astfel o identitate vizuala coerenta.

alegere culori corporate ID, tableta, desktop

Grafica

Elementele grafice ale identitatii vizuale sunt imaginile desenate sau proiectate. Ele pot include motive grafice simple sau complexe cu rol in diferentierea brand-ului:

 • Motivul grafic este un element simplu, spre exemplu o forma geometrica.
 • Logo-ul, definitoriu pentru indentitatea vizuala, este simbolul sau textul care ajuta publicul sa identifice brandul.
 • Pictograma sau icon este un desen simbolic prin care sunt redate concepte, obiecte, sau idei.
 • Ilustratia este o imagine care explica sau completeaza un text.
 • Animatia 2D sau 3D
 • Font (typeface) formatul pe care il au literele folosite la redactarea textelor. Acestea pot conferi individualitate brandului si faciliteaza comunicarea.

Paleta de culori

Culoarea este utilizată pentru a identifica o marcă printr-o schemă de nuanțe foarte specifice. Când sunt utilizate corect, culorile pot produce răspunsuri emoționale puternice din partea privitorului. Coerenta patelei de culori face ca brandul sa fie recunoscut cu usurinta.

Multimedia

Imaginile foto sau video folosite in crearea impactului identitatii vizuale trebuie sa fie reprezentative pentru personalitatea mărcii. Chiar mai important, clientii trebuie sa se simta reprezentati de acestea, deoarece oamenii doresc in mod natural sa se identifice in brandurile pe care le consuma.

Rolul identitatii vizuale

 • Informeaza despre natura serviciilor sau produselor oferite;
 • Exprima numeroasele aspecte ale unei afaceri prin imagini reprezentative si coerente;
 • Face brandul usor de retinut si recunoscut de catre client prin: 
  • impactul emotional creat asupra privitorilor;
  • originalitate;
  • relevanta.

Cum se realizeaza identitatea vizuala?

Pentru a avea relevanta, identitatea vizuala trebuie sa respecte strategia de brand. Elementele vizuale trebuie să reprezinte identitatea de brand si totodata sa impresioneze, sa atraga si sa convinga privitorul. 

grafica identitate vizuala, tableta, pc

Desi este parte integranta a brandului alaturi de elementele non-vizuale, identitatea vizuala este un domeniu distinct. 

Pentru a crea identitatea vizuala un designer, web designer sau art director colaboreaza cu web developer-ul si echipa de marketing.

La SVO Web Design Agency ne mandrim cu o echipa bine sudata, completa, formata din profesionisti care colaboreaza cu succes pentru a realiza proiecte de web design, web development sau promovare online de inalta calitate. 

Identitate vizuala web

Internetul este spatiul in care consumatorii pot interactiona direct cu identitatea dumneavoastra vizuală. Toate instrumentele digitale sunt reprezentate grafic.

Elementele de identitate vizuala  sunt exprimate in online prin: 

 • site web
 • grafica interfetei 
 • animații
 • pictograme
 • butoane
 • conținut social media

In mediul online, identitatea vizuala a unui brand este un instrument puternic pentru a spune povestea marcii si a va conecta cu clienții. Deoarece este atat de eficient in comunicare, un mesaj vizual slab elaborat poate avea un impact negativ asupra afacerii dumneavoastra. 

Cel mai bun mod de a obtine o identitate vizuala care vi se potriveste este sa apelati la profesionisti. SVO Web Design Agency va poate oferi servicii profesionale de web design: creare site, creare logo, animatie 2D si 3D. Web designerii si web developerii SVO au experienta in crearea de website-uri responsive, usor de navigat, originale, reprezentative. De asemenea, ne putem ocupa de promovarea online a web site-ului dumneavoastra. Echipa noastra de specialisti va poate oferi servicii profesionale de marketing online.

Oricare ar fi domeniul dumneavoastra de activitate, suntem aici pentru a va oferi cele mai bune solutii de identitate vizuala web.

SVO Web Design Agency va pune la dispozitie o echipa completa care va asigura servicii profesionale de creare a unei identitati vizuale relevante. 

Identitatea vizuala poate fi promovata cu ajutorul unui site excelent.

Web designerii nostri pot realiza site-ul ideal pentru afacerea dumneavoastra. Nu ezitati sa ne contactati!

SVO Web Design Agency BLOG

Alte articole