puzzle albastru web development

Peripetii in cautarea unui web developer

Cuprins Articol

“Peripetii in cautarea unui web developer” este o tema pe care ne-am propus-o deoarece, in prezent avem 2 clienti care au site-uri cu probleme. Aceste companii au colaborat cu mai multe agentii si web development si au ramas cu site-uri web care nu genereaza nici trafic nici conversii si nici nu sunt rentabile din punct de vedere al investitiei efectuate.

E ca un fel de loterie pentru client si, cateodata iti da impresia ca pe piata digitala trebuie sa ai noroc ca sa gasesti un web developer profesionist.

Daca anul 2020 ne-a invatat ceva, aceea este ca marketingul digital este viitorul. Toata lumea este prezenta online si nu ne vom mai intoarce la tehnicile de vanzare traditionale.

Nu va lasati pacaliti de promisiuni desarte si e-mailuri de tip spam. Faceti-va temele constiincios si nu va incredeti in oricine.

Si acum sa va povestim…

Intr-un interval de 48 ore am primit mai multe mesaje de la oameni diferiti care vorbeau in sens negativ despre web developer-ii lor. Asta e mai mult decat trist pentru noi, pentru ca asta este profesia noastra si pentru ca am lucrat in web development de peste 10 ani.

Oare un proiect de web development trebuie sa fie presarat continuu cu incercari, suferinte si angoase? Oare nu se poate desfasura totul bine si asa cum era de asteptat inainte de contractarea developerului? Nu putem gasi un web developer bun?

Conversatiile de saptamana aceasta m-au dus cu gandul la cata dezamagire si chinuiala incape in proiectele astea. Banii sunt irositi, timpul e pierdut iar vanzarile sunt inexistente.

Cazuri nefericite de contractare a unui web developer

Va dezvaluim aici 2 exemple ale situatiilor cu care s-au confruntat clientii:

Sa o cunoastem pe Silvia

Silvia a ajuns la noi, printr-o recomandare. A cheltuit 10.000 Euro pentru un site web de Agentie Imobiliara, care a fost construit cu un Website Builder pe care nici nu-l poate folosi si nici modifica. Reconstructia site-ului ei a adus traficul la 0 iar vanzarile parca s-au evaporat.

Ce nu a functionat? Dupa ce ne putem da seama ca developer-ul a folosit un Sablon cu tema “Padure” si apoi l-a umplut cu zeci de coduri scurte si a taxat de 10 ori suma pe care ar fi trebuit sa o ceara? Noul site arata frumos, insa din paginile de baza lipseste continutul esential, asa ca SEO s-a prabusit. Si pariez ca developer-ul a uitat sa foloseasca redirectionarea 301 cand a modificat Url-urile, ceea ce a facut ca situatia SEO sa se inrautateasca si mai tare pentru ca astfel, a anulat si SEO ce exista anterior si a interupt sirul de referinte din trafic.

Sa il cunoastem pe Radu

Radu este clientul nostru cu care avem un contract de consultanta SEO incheiat acum cateva luni. Il ajutam cu privire la cercetarea pentru cuvinte cheie, mapping, creare de continut etc. In acest timp el lucra cu un alt web developer la noul lui site.

Recent, mi-a trimis URL-ul catre site-ul in lucru, ca sa arunc si eu o privire. Vineri dimineata am avut sarcina neplacuta de a-i transmite ce am gasit in cele cateva minute cat m-am uitat.

Pe fiecare pagina erau nu stiu cate titluri H1. In utilizarea semantica a HTML5 nu ar trebui sa avem decat un Titlu H1, iar subtitlurile H2 si H3 trebuie sa aiba o subsecventa logica. Nu avea nici o cursivitate logica. Asta inseamna ca nu respectau instructiunile noastre si ca developer-ii lui nu acordau atentie pe parte de SEO.

Ce m-a deranjat cel mai tare, e ca elemente de baza, cum sunt numerele de telefon, care ar trebui setate “ click pentru apel” sau adresa, erau codate ca imagini fara link. Acest lucru nu ajuta la optimizare si nici utilizatorii. In special pe cei ce utilizeaza dispozitive mobile.

I-am scris lui Radu si i-am descris problemele pe care le-am observat incercand sa evit ca luni de munca la SEO sa fie deturnate de programarea defectuasa a altcuiva.

L-am asigurat pe Radu ca putem salva situatia. Chiar daca cei de la firma anterioara o sa se supere, noi putem munci la un tarif orar corect astfel incat sa-i curatam site-ul. Asta nu este o situatie ideala. Inseamna oricum o cheltuiala in plus, insa macar asa site-ul poate sa fie pus online si vanzarile sa nu scada in cateva saptamani.

Sugestii in contractarea unui web developer

Poate va intrebati de ce va prezentam aceste cazuri. Ei bine, pentru ca dorim sa impartasim experientele lor astfel incat sa intelegem ce se poate intampla daca nu angajam un web developer care ia in calcul toate detaliile si numai pe cele legate de aspect .

Prin educatie, putem crea schimbare si prin schimbare putem atinge succesul. Dati-ne voie sa va oferim cateva sugestii in contractarea unui web developer competent astfel incat sa-l puteti identifica:

  1. Verificati

Clientii nostri au intreprins cel putin una dintre urmatoarele actiuni:

  • Au revizuit cu atentie site-ul nostru web pentru a afla care ne sunt metodele de lucru si valorile;
  • Au cautat recenziile facute de catre clientii nostri pentru a afla cat sunt de multumiti;
  • Au vizitat si alte site-uri care vorbesc despre activitatea noastra;
  • Daca au fost interesati de SEO, cu siguranta au verificat aparitia site-ului nostru in cautari cu Google si Bing.

2. Ce pare ieftin nu este defapt ieftin deloc!

Acesta este un lucru important, pentru ca cea mai frecventa sursa a dezastrelor in materie de web development, este pornirea de la o promotie, o reducere, un site ieftin.

Web developer-ii avizati au calendarul plin cu proiecte de facut. Ei nu au nevoie sa ofere reduceri. Ei isi fixeaza un tarif corect bazat pe calificarea si experienta lor profesionala.

Se intampla frecvent. Nimeni nu doreste sa corecteze programarea altcuiva. Cand o facem, dureaza mai mult decat daca era bine facuta de la inceput si devine costisitor. Clientul apoi este nevoit sa cheltuie mai mult decat daca ar fi mers spre alegerea unui web developer profesionist din start.

3. Detaliati-va proiectul si exprimati-va asteptarile!

Daca avem un client care nu-si exprima nevoile sau ofera raspunsuri vagi, noi nu putem intelege ce anume urmareste si nici nu putem intocmi oferta sau sa realizam ceva satisfacator.

Daca potentialul client nu poate sau nu doreste sa-si defineasca necesitatile, atunci devine dificil pentru noi sa livram ceea ce trebuie, pentru ca proiectul sa fie de success.

Putem ajuta in definirea acestor nevoi, impreuna, insa este necesara comunicarea si particparea activa.

4. Asteptati-va la multe intrebari

Noi punem multe intrebari, dar toate au un scop precis.

Cu cat intrebam mai mult, cu atat mai mult intelegem ceea ce doreste clientul. Asta inseamna ca putem trasa clar responsbilitatile fiecarui membru din echipa necesara proiectului, spre a livra ceea ce s-a stabilit.

Fara indoiala ca facem si presupuneri. Ele nu sunt binevenite, pentru ca nu sunt intotdeauna corecte. Iar atunci cand nu sunt corecte cineva va fi dezamagit.

5. Nu angajati prieteni sau membrii familiei

Doar pentru ca o ruda a facut niste cursuri HTML, nu inseamna ca se poate ocupa de web designul si programarea unui site total functional si care poate sustine afacerea dumneavoastra.

Poate ca va fi ieftin sau gratuit, insa veti plati scump atat financiar cat si emotional pentru remedierea necesara.

6. Incercati sa recunoasteti ceea ce vi se ofera

Se fac multe confuzii intre ceea ce este un site web construit de la 0 pentru dumneavoastra de catre un web developer profesionist si cele facute de catre un web designer ce foloseste o tema prefabricata si se concentreaza doar pe aspect.

Posesorii de site-uri web au impresia ca primesc un produs unicat, construit special pentru ei, insa, in realitate primesc o tema gata facutea si usor modificata in cel mai bun caz.

Problema nu este aceasta, ci faptul ca sunt pacaliti sa plateasca mii de euro pentru un design care defapt valoreaza mult mai putin. Cine ar face asa ceva, poate va intrebati… Ei bine, sunt multi care fac asa.

Nu intelegeti gresit, sunt multi web designeri care personalizeaza teme pentru clientii lor si care creaza site-uri bune si cu costuri reduse. Ma bucur ca exista si web developeri priceputi care ofera servicii bune la tarife rezonabile.

De aceea, este important sa stii pentru ce platesti si ca vei obtine exact ceea ce ai contractat pentru proiectul tau de web development. Diferenta de pret poate fi foarte mare intre cele 2 metode de lucru.

Factorul determinant sunteti voi

Daca planuiti sa va refaceti site-ul sau sa lansati un proiect digital nou, faceti cercetari. Verificati cu grija web developer-ul dumneavoastra si proiectele pe care acesta le poate livra.

Aflati informatii despre produsele pe care le doriti si puneti intrebari. Daca web developer-ul nu este dispus sa va raspunda la toate, faceti alta alegere!

Comunitatea abunda de web developeri onesti, care fac programare de calitate si se vor asigura de succesul proiectului dumneavoastra

Cheia este sa va luati un ragaz, pentru a filtra posibilele variante, astfel incat sa merite toti banii pe care ii investiti.

Nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii legate de web development sau optimizare.

SVO Web Design Agency BLOG

Alte articole